Ρήξη συνδέσμων ή τενόντων

Ο πόνος στο γόνατο μπορεί επίσης να προκληθεί μετά από ρήξη κάποιου τένοντα ή συνδέσμου στην περιοχή του γόνατος. Οι σύνδεσμοι είναι ανθεκτικές ίνες συνδετικού ιστού που ενώνουν τα οστά στην άρθρωση του γόνατος και οι τένοντες συνδέουν τους μυς στα οστά. Αυτοί οι ιστοί μπορούν να υποστούν ρήξη κατά τη διάρκεια της άσκησης, κυρίως σε αθλήματα που περιλαμβάνουν τρέξιμο με αλλαγή κατεύθυνσης, σωματική επαφή και στροφικές κινήσεις. π.χ. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, σκι.

Οι τραυματισμένοι τένοντες και σύνδεσμοι που βρίσκονται στην περιοχή γύρο και μέσα στο γόνατος προκαλούν πόνο, ακόμα κι όταν το γόνατο είναι σε κατάσταση ηρεμίας. Στην περίπτωση όμως που λυγίσουμε το γόνατο ή όταν τοποθετούμε το βάρος του σώματος μας επάνω του, ο πόνος γίνεται εντονότερος.

Άλλα συμπτώματα που μπορούν να παρουσιαστούν είναι:

  • Αύξηση της θερμοκρασίας γύρω από το γόνατο.
  • Πρήξιμο στην περιοχή γύρω από το γόνατο
  • Αν αισθάνεστε ότι το γόνατο σας είναι ασταθές ή δεν σας στηρίζει, τότε μπορεί να έχετε υποστεί ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου. Ο πιθανότερος τρόπος πρόκλησης αυτής της ρήξης είναι μια ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσης ή ένα διάστρεμμα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να επεσκέφθητε τον ορθοπεδικό σας.

Μάθετε περισσότερα για την αποκατάσταση των ρήξεων των συνδέσμων του γόνατος εδώ.

Comments are closed.